Syntisten pöytä -luento Turun Apteekkimuseossa

Apteekkimuseolla järjestetty Syntisten pöytä -luento seksuaalisen halun historiasta ja nykypäivän nautintopositiivisemmasta suhtautumisesta seksuaalisuuteen oli nappivalinta karkauspäivän kunniaksi! Seksuaalineuvojaopiskelija Fiia Honkasalo luennoi lyhykäisen tunnin niin iloisesti, positiivisesti ja raikkaan kepeästi, että olisin mieluusti kuunnellut häntä tunnin jos toisenkin. Ja toki aihekin - koko länsimainen seksuaalisuuden käsite ja sen ilmentymät erityisesti nautinnon näkökulmasta antiikin ajoista nykypäivään - oli niin laaja, että tunti oli vain pintaraapaisu tähän mielenkiintoiseen teemaan.

Luento oli kuitenkin tosi mielenkiintoinen, hauska ja tarpeeksi kepeä niin lyhyeen aikaikkunaan. Tykkäsin siitä, että esitys oli rakennettu kronologisesti historiasta nykypäivään. Luento jätti pohdittavaksi monia asioita ja teemoja, ja erityisesti tykkäsin raikkaasta näkökulmasta siihen, onko nautinto nykyään suorittamista sekä muistutuksesta siitä, että myös haluttomuus on normaalia. Jäin pohtimaan, oliko luennon lopussa liikaa päälle liimattuja muistutuksia ja huomioita siitä, että jokainen on hyväksytty omana itsenään, mutta ne olivat varmasti osuvia huomioita heille, jotka eivät ole niin sinut oman seksuaalisuutensa kanssa. Luento oli siis kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen, hauska ja jätti pohdittavaa ja aiheesta olisi mieluusti kuunnellut lisää - tästähän saisi rakennettua kokonaisen luentosarjan!

Luennon päätteeksi pääsimme nauttimaan vielä iki-ihanan Cafe Qwenselin tarjonnasta. Tarjolla oli teemaan sopivasti syntisen hyviä herkkuja, jotka sisälsivät seksuaalista halua nostattavia raaka-aineita. Suklaakakku ja viikuna-juustoleivät olivat herkullisia, ja voiton omissa makunystyröissäni veivät suussasulava kirsikkatorttu sekä hunaja-ruusutee, joita santsasin vielä vähän ennen kotiinlähtöä. Tunnelma kahvilassa oli iloinen ja puhelias, joten luento jätti varmasti kepeää tai vähän syvempääkin keskusteltavaa osallistujille.

Previous
Previous

Something Rotten! Åbo Svenska Teaterissa

Next
Next

Puhdistus Jo-Jo Teatterissa